Latest News Senza categoria

Universitatea Petrol – Gaze, Ploiesti: 70 de ani de la infiintare

In data de 15 Noiembrie s-au aniversat 70 de ani de la infiintarea UPG (denumirea initiala fiind Institutul de Petrol si Gaze, infiintat in 1948).

In cadrul festivitatii au tinut discursuri actualul rector, Prof. Univ. Dr. Ing. Mihai Pascu Coloja, rectorul onorific – Prof. Univ. Dr. Ing. Antonescu Niculae Napoleon, reprentanti ai catedrelor din cadrul UPG, reprezentantiai altor universitati precum si oficialitati locale si centrale.

Evenimentul a continuat cu alte evenimente importante printre care intalnirea membrilor Asociatiei Romane de Mecanica Ruperii (ARMR). In cadrul sesiunilor de dezbatere reprezentantii universitatilor din tara au prezentat proiecte si concluzii ale unor teste realizate in ultima perioada.

Tot in cadrul evenimentului reprezentantul ARPE, secretarul general, a prezentat tuturor celor prezenti scopul pentru care a fost infiintata asociatia si a concluzionat prin reafirmarea importantei dezvoltarii de colaborari cu toate universitatile din Romania.

Imnul national dar si imnul academic “Gaudeamus Igitur” au fost interpretate de catre un cvartet al Filarmonicii Paul Constantinescu, din Ploiesti.

Related posts