ARPE a fost prezenta la ceremonia de decernare a titlului Doctor Honoris Causa domnului Prof. Univ. emerit Dr. Ing. Valeriu V. Jinescu
ARPE a fost prezenta la sedinta festiva de decernare a titlului de DOCTOR HONORIS CAUSA domnului profesor universitar emerit doctor inginer, VALERIU JINESCU, de la Universitatea Politehnica din Bucuresti.
Decizia de acordare a acestui titlu a fost luata de catre Senatul Universitatii Petrol-Gaze in data de 10 Ianuarie 2019 si decernarea a avut loc in data de 28 Martie 2019.
Evenimentul a avut loc la Universitatea Petrol-Gaze din Ploiesti. Din Senatul UPG au facut parte: Prof. Univ. Dr. Nicolae Paraschiv(Presedinte Senat), Prof. Univ. Dr. Ing. Mihail Minescu(Rector), Prof. Univ. Dr. Ing. Mihai Pascu Coloja(Prorector), Prof. Univ. Dr. Ing. Niculae Napoleon Antonescu(Rector onorific).
Printre recentele realizari ale domnului Prof. Jinescu amintesc de elaborarea seriei de volume „Pagini din istoria dezvoltarii industriei Romaniei” impreuna cu fostul Ministru al Industriei Constructoare de Masini, domnul Ioan Avram.
Printre evenimentele la care a luat parte in ultimii ani se numara si Conferinta „Echipamente pentru Procese Industriale EPI-60” la care a participat si compania Walter Tosto, prin prezenta Presedintelui, Inginer Giacomo Fossataro.
Opera stiintifica si tehnica a domnului Profesor cuprinde:
– Descoperirea si formularea unor principii generale si a unor legi ale naturii
– Elaborarea unor teorii si metode de calcul ingineresti bazate pe cercetarile proprii
– Carti de inginerie, de conceptie si contributii origininale
– Realizarea unor proiecte de executie pentru unele instalatii complexe si a unor prototipuri de masini si aparate, in premiera pentru Romania
– Oferirea unor solutii tehnice aplicate la instalatii deteriorate de pe unele platforme chimice si petrochimice
Contributia domniei sale la perfectionarea si dezvoltarea sistemului de invatamant se concretizeaza in:
– Creare Scolii de Echipamente si Procese Industriale;
– Infiintarea Scolii de Studii Academice Postuniversitare de Educatie Tehnologica, pentru formarea profesorilor din invatamantul preuniversitar;
– Crearea noilor programe de Licenta (Masini si instalatii pentru fabricarea produselor polimerice) si de Master (Ingineria prelucrarii produselor materialelor plastice, Termomecanica echipamentelor de proces, Ingineria si Managementul calitatii si mediului in industriile de proces; Reabilitarea materialelor, structurilor si mediului; Termomecanica echipamentelor pentru procese industriale) la Facultatea de Inginerie Mecanica si Mecatronica a Universitatii Politehnica Bucuresti.